Behandelingen

In de praktijk wordt gewerkt met producten van Puur Vera, Strictly Pure Cosmetics en Wandelwol- producten.

Producten

Puur Vera Producten Professionele voetverzorgingsproducten op basis van Aloë Vera met actieve ingrediënten. Puur Vera producten zijn van Hollands fabricaat, bevatten geen parabenen en zijn geschikt voor diabetici. Strictly Pure Cosmetics By Jolanda den Hoed, een gevestigde merknaam op het gebied van gezichts- en voetverzorging. Alle producten zijn dierproefvrij. Deze lijn wordt gebruikt bij de luxe behandeling. Wandelwol Wandelwol anti-druk producten zijn geschikt voor wandelaars, sporters, mensen met weinig vetpolster onder de voet, koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij branderig gevoel onder de bal van de voet. Ter voorkoming van traumanagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen. Wandelwol absorbeert transpiratievocht en ventileert. Wandelwol anti-druk zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. Wandelwol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Ook wordt wandelwol ingezet bij wintertenen en hielspoor. Dit werkt niet genezend, maar wel verzachtend.
LID VAN PROVOET
Als gediplomeerd pedicure en lid van branche organisatie Pro-Voet, heb ik mij na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden: * Behandelen en adviseren schimmel- en mycose nagels. * Ontspannen voet- en onderbeen massage. * Aantekening oncologische voet. * Nagels lakken van de tenen door middel van Gel-Polish of Nagellak.
MANICURE
Nieuw in de Praktijk!
behandelingen
zie pagina “prijslijst”
Onychomycose / Schimmelnagels Uit onderzoek is gebleken dat het een van de meest voorkomende aandoening is in Nederland. Schimmelnagels of nagelmycose kunnen een grote belasting zijn, vooral als het om afwijkingen aan teennagels gaat. Vaak kan men hierdoor moeilijker lopen. De schimmelinfecties bestaan voor de ene helft uit schimmelinfecties van de huid en voor de andere helft uit schimmelinfecties aan de nagel. Ook combinatie-infecties komen voor. Schimmelnagels worden bros en dikker en krijgen een gelige tot bruingrijze kleur. Bij schimmelinfecties ontstaat meestal een gemengde verdikking van zowel het nagelbed als de nagel zelf. De groei van de nagel wordt hierbij ook nog eens geremd. Een mycose-nagel geneest zelden of nooit uit zichzelf en wil je verdere uitbreiding voorkomen, is een adequate behandeling nodig.
Tinea Pedia / Zwemmerseczeem Dit is een veelvoorkomende schimmelinfectie aan de huid en zeer besmettelijk. Het bevind zich vaak tussen teen 4 en 5. Zweetvoeten en warme voeten zijn hier erg gevoelig voor. Wat kan ik als pedicure voor u betekenen? Ik ga de aangetaste nagel(s) zo dun mogelijk frezen en de nagels knippen. Ik verwijder de aanwezige resten van de mycose uit de nagelranden en behandel de nagels met een mycose-middel. De behandeling moet herhaald worden. In de tijd tussen de behandelingen adviseer ik om 2x daags de nagel(s) te behandelen met een mycose-tinctuur. Daarnaast moeten de voeten ingesmeerd worden met een goede voetcrème om de omringende huid gezond te houden. Een mycose produceert sporen. Deze sporen nestelen zich in schoenen en kunnen zo een doorlopende her-infectie veroorzaken. Dit bemoeilijkt de genezing. Het is dus belangrijk om alle schoenen die u draagt aan de binnenzijde te behandelen met een mycosedodend middel.

Behandelingen

In de praktijk wordt gewerkt met producten van Puur Vera, Strictly Pure Cosmetics en Wandelwol-producten.

Producten

LID VAN PROVOET
Samenwerkende Pedicures Een serie unieke en gepatenteerde voetverzorgingsproducten. Stuk voor stuk zijn het producten die daadwerkelijk een oplossing bieden voor veel voorkomende problemen, zoals mycosenagels en voetschimmel. Exclusief verkrijgbaar bij de pedicure. Puur Vera Producten Professionele voetverzorgingsproducten op basis van Aloë Vera met actieve ingrediënten. Puur Vera producten zijn van Hollands fabricaat, bevatten geen parabenen en zijn geschikt voor diabetici.
Wandelwol Wandelwol anti-druk producten zijn geschikt voor wandelaars, sporters, mensen met weinig vetpolster onder de voet, koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij branderig gevoel onder de bal van de voet. Ter voorkoming van traumanagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen.
Wandelwol absorbeert transpiratievocht en ventileert. Wandelwol anti-druk zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. Wandelwol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming
Wandelwol wordt ingezet bij wintertenen en hielspoor. Dit werkt niet genezend, maar wel verzachtend.
Nieuw in de Praktijk!
MANICURE
behandelingen
zie pagina “prijslijst”